Home Over ons Technologie Bijenvolken Data

Over onze bijen


Wij houden twee soorten bijen verspreid over in totaal vijf kasten. Kast één en twee bevat bijenvolken Carnica F1 van imkerij Hammerhof. In de andere drie kasten zitten Carnica P-moer volken, deze zijn afkomstig van imkerij Van der Molen. Bij ons staan ze echter bekend als de Triple bijen. Onze kasten staan op het dakterras op de tweede verdieping van ons kantoorpand.

De reden dat we voor Carnica gekozen hebben is heel praktisch. Allereerst hebben ze een hoge haaldrift, op deze manier kunnen wij het hele jaar genieten van de overheerlijke honing. Bovendien hebben de volken een zachtaardig karakter en een sterke kans om te overwinteren.

Hoe doen we dit?


Als techies kunnen we niet achterblijven met het inzetten van gadgets. Hiermee hopen meer over de bijen te kunnen leren. We zijn begonnen met het inbouwen van temperatuursensoren in de kasten. Daarnaast is er een webcam toegevoegd zodat iedereen kan inzien wat er binnen de kasten gebeurt.

Waarom doen we dit?


Simpel gezegd hopen we met onze bijen een verschil te maken op verschillende vlakken. Om te beginnen, willen we graag iets terug doen voor de natuur. Bijen zijn een essentiële schakel in het ecosysteem. Door technologie in te zetten, hopen wij de bijen beter te kunnen begrijpen. Bovendien hopen we ook onze collega’s, klanten, vrienden en familie met dit project wat bij te leren en te inspireren. Zo proberen wij wat bij te kunnen dragen.

Wie zijn wij?


We zijn een groep geeks en techies die het beste uit het digitale landschap willen halen door onze kennis op de juiste manier in te zetten. We werken aan uitdagende projecten voor onze partners, daarnaast steken we veel tijd in onze eigen projecten. Sommigen van ons bouwen apps, anderen richten zich op sociale innovaties of zijn gepassioneerd over gamen. Bij Triple vinden we het belangrijk om onze eigen dromen waar te maken, dit doen we stapje voor stapje. Elke dag weer.