Home Over ons Technologie Bijenvolken Data

Hoe doen we dit?


Als techies kunnen we niet achterblijven met het inzetten van gadgets. Hiermee hopen we meer over de bijen te weten te komen. We zijn begonnen met het inbouwen van temperatuur sensoren in de kasten, ook is er een webcam toegevoegd zodat iedereen die maar wilt, kan zien wat er binnen gebeurt.

Waarom doen we dit?


Simpel gezegd hopen we met onze bijen een verschil te maken op verschillende vlakken. Te beginnen met dat we graag iets terug willen doen voor de natuur. Door technologie in te zetten, hopen wij de bijen beter te kunnen begrijpen om wat bij te kunnen dragen. Bovendien hopen we ook onze collega’s, klanten, vrienden en familie met dit project wat bij te leren en te inspireren.

Wie zijn wij?


We zijn een groep techies die het best uit het digitale landschap willen halen door technische kennis en design thinking te combineren in bedrijfskritische oplossingen. Naast dat we werken aan uitdagende projecten voor onze partners, steken we veel tijd in onze eigen projecten. Sommige van ons bouwen apps, andere richten zich op sociale innovaties of zijn gepassioneerd over gamen. Bij Triple vinden we het belangrijk om onze eigen dromen waar te maken, dat doen we stapje voor stapje. Elke dag weer.

Over onze bijen


Wij houden twee soorten bijen verspreid over in totaal vijf kasten. Kast één en twee bevat bijenvolken Carnica F1 van imkerij Hammerhof. In de andere drie kasten zitten Carnica P-moer volken, deze zijn afkomstig van imkerij Van der Molen. Bij ons staan ze echter bekend als de Triple bijen. Onze kasten staan op het dakterras op de tweede verdieping van ons kantoorpand.

De reden dat we voor Carnica gekozen hebben is heel praktisch. Allereerst hebben ze een hoge haaldrift, op deze manier kunnen wij het hele jaar genieten van de overheerlijke honing. Bovendien hebben de volken een zachtaardig karakter en een sterke kans om te overwinteren.